top of page

Thuiswerken? Gebruik de Focus Urenregistratie App!

Thuiswerken?

Geen probleem met onze interactive app. U kunt al uw medewerkers eenvoudig uren laten registreren met de Focus Urenregistratie App. Per taak kunt u realtime de uren vastleggen inclusief de genomen pauzes. 


Tips voor thuiswerk.

Maak een planning. Stel aan het begin van de dag realistische doelen. Noteer ze op je to-do lijst en streep af als je een taak hebt afgerond. Dat geeft een voldaan gevoel! Dat geldt trouwens ook gewoon voor een normale werkdag op kantoor, maar bij thuiswerken helpt een to-do lijst ook goed bij het afronden van je werk. 

Plan pauzes. Een veelgehoorde valkuil voor thuiswerken is de alom aanwezige afleiding. Maar heb je thuis echt meer afleiding dan op je werk? Ook daar loop je weleens heen en weer naar het koffieapparaat of je collega’s voor een praatje. Plan thuis 2 á 3 korte pauzes voor afleiding in. 

Natuurlijk ben je altijd bereikbaar, maar zet gedurende enkele blokken van productiviteit je notificaties van email en whatsapp uit. Hiermee zorg je ervoor dat je lekker in de flow blijft werken en je je concentratie kan vasthouden.

Zorg dat je bij alle documenten kan. Het creëren van een fijne werkplek thuis is noodzakelijk om goed te kunnen werken. Denk aan een bureaustoel, maar ook aan de toegang tot documenten. Check voordat je thuiswerkt de VPN- of cloud verbinding.

Maak afspraken met je gezin of huisgenoten. Fijn dat je een dagje thuis bent, maar dat betekent niet dat je voor je kids kan zorgen of uitgebreid met je huisgenoot kan Netflixen. Maak voordat je thuiswerkt afspraken met degene die ook thuis zijn, zodat je niet onnodig gestoord wordt.

Je moet ook nadenken over de timing van thuiswerken. Je kan met je werkgever een vaste dag afspreken en dat vastleggen in je arbeidscontract, op die manier ontstaat er geen onduidelijkheid.  

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page